Cum purificăm apa

Prin schimb de ioni ( răsină cationică )
Zeolitul natural este un aluminosilicat cristalin, cu o reversibilă capacitate de a se hidratare / deshidratare și de a schimba o cationi, fără schimbări ale structurii interne.
Prin aplicarea de tratamente chimice si termice, capacitatea de schimb cationic este crescuta pană la 300meq/100g si zeolitul devine răsină cationică regenerabilă.

Prin filtrare moleculară ( sită moleculară )
Zeolitul are capacitatea bloca ionii de Amoniu in canalele si porii din structura internv, la trecerea apei.
Pentru o perioadă de viață mai lungă, activăm termic si chimic zeolitul. Suprafața internă este crescută pana la 1000 mp/g, iar capacitatea de adsorțite este mult mai mare fata de starea inițială.

Se regenerează repede și simplu
Regenerarea este posibilă prin recircularea unei soluții cu anumite specificații: concentrație de sare, TDS, pH, Concentrație de reactivi. Doar într-un echilibru perfect regenerarea este posibilă și nu afectează timpul de viață al materialului filtrant..
Soluție de regenerare este reutilizata pentru o perioada lungă de timp.

Recuperarea si reutilizarea Amoniului - ciclu incheiat!
Emulsia de regenerare are o concentrație mare de Amoniu, având în vedere că este reutilizată.
Pasul final este implementarea soluției apoase că fertilizant în agricultură. Această ultima etapă este foarte importantă în condițiile climatice actuale.
Este necesar să abordăm cu respect natură, să dezvoltăm soluții de tratare care nu generează deșeuri iar contamimantii recuperați să fie repusei în circuit ( economia circulară ).
Mai mult..
- Soluție curată, nu poluează si nu contaminează mediul
- Amoniul filtrat este recuperat integral, nu necesită iinstalații de epurare
- Face parte din politica economiei circularee